- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 50
- STOB recept
- Porce: 16.00
Množství odpovídá menší kulaté dortové formě.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mák | 140 |
Vločky ovesné | 140 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Tvaroh polotučný průměr | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Tuzemák | 40 |
Hruška | 320 |
Rozinky | 20 |
Energetická hodnota celkem: 8817 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 86,
Sacharidy (g): 224,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 62,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 551 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 3.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jemné vločky smícháme s mákem, cukrem a kypřícím práškem. V jiné míse promícháme tvaroh s vejcem a dle chuti přidáme i trochu rumu. Část hrušek (lze případně použít i jablka) nastrouháme a část si nakrájíme na podélné plátky. Promícháme dohromady sypkou a tekutou směs, přidáme rozinky (které můžete předem namočit do rumu) a nastrouhané hrušky. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a poklademe plátky hrušek. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut. Hmotnost hotového pokrmu 910 g, na 100 g 970 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Mám recepty s mákem mletým i celým. Myslím, že tady můžou být oba :-)